Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Verkeerslabel

08 september 2017

Feestelijke start schooljaar voor SBO de Fakkel

Het schooljaar 2017-2018 is voor de leerlingen van SBO de Fakkel in Nieuw Vennep feestelijk begonnen. Aan het eind van de eerste schooldag werd de school vereerd met hoog bezoek van de gemeente Haarlemmermeer. Uit naam van de wethouder voor Verkeer en Veiligheid, kwam de heer Herman Zellenrath het verkeersveiligheidslabel uitreiken aan de school op de Athenelaan.

 

Verkeersveiligheidslabel

Voor deze feestelijke gebeurtenis hadden de leerlingen zich verzameld op het schoolplein. Na een woord van welkom door locatiedirecteur Arjen Karelse en een verkeersquiz voor alle leerlingen, ontving de school, in het bijzijn van ouders en belangstellenden als eerste SBO school in de Haarlemmermeer, het verkeersveiligheidslabel van de gemeente. Het verkeersveiligheidslabel werd ontvangen met luid applaus en toen de officiële uitreiking voorbij was, was er verkeersbordentaart en stoplichtlimonade voor iedereen.

 

Kwetsbare groep

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. De gemeente Haarlemmermeer beloont goede verkeerseducatie en verkeersveiligheid op scholen met het kwaliteitskeurmerk “verkeersveilige school”. Scholen die dit label krijgen, laten zien dat ze in het beleid van de school, in de lessen in de klas en met de inrichting van de schoolomgeving aandacht hebben voor verkeersveiligheid en hierbij de ouders zoveel mogelijk betrekken. Het is ook voor ouders een geruststellende gedachte dat een school verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

 

Verkeersonderwijs

Juist bij de start van het schooljaar is het belangrijk aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid, weten ze op de Fakkel. En de kinderen in het speciaal basisonderwijs hebben die aandacht nog eens extra nodig! Op de Fakkel wordt in alle groepen verkeersonderwijs gegeven. Er is veel aandacht voor het oefenen in de praktijk. De lessen van Verkeerseducatiepunt worden regelmatig gebruikt. Met hulp van actieve ouders kunnen deze lessen worden georganiseerd. Zo deden de leerlingen het afgelopen jaar mee aan de projecten: Op voeten en fietsen naar school, Ik stop voor zebra’s en De dode hoek van een vrachtwagen. En die praktijklessen is wat kinderen in het speciaal basisonderwijs aanspreekt!

 



Nieuwsarchief