Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Tot ziens juf Fiona!

17 april 2019

Woensdag 17 april jl. was de laatste werkdag van Fiona Waterbeek bij De Fakkel. Fiona is de orthopedagoog van De Fakkel en heeft maar liefst 18 jaar voor onze school gewerkt. Het moge duidelijk zijn dat haar afscheid niet onopgemerkt kon blijven!

 

In het zonnetje

Fiona werd woensdagochtend ontvangen op het schoolplein door alle leerlingen en collega's van De Fakkel. Ook een deel van de ouders bleef plakken - hier ging duidelijk iets moois gebeuren... Uit volle borst zongen de leerlingen het schoollied van De Fakkel in een grote kring voor Fiona - een lied dat zij een aantal jaar geleden zelf voor de school geschreven heeft.

 

"Zet je beste beentje nu maar voor

Samen slaan wij ons er echt wel door

Omdat we van elkaar verschillen

En daarvan leren willen

Zetten wij ons beste beentje voor!"

 

 

Een bijzondere dag

Fiona stond apetrots en stiekem toch ook wel een beetje ontdaan te kijken naar alle zingende leerlingen op het schoolplein. Toen het lied af was gaven de leerlingen de orthopedagoog een tekening of schilderij dat zij speciaal voor haar afscheid hadden gemaakt. Hartjes, regenbogen, voetballers - de werken van de kleine meesters waren prachtig!

 

Back to business

Eenmaal in de klassen werd er weer ouderwets hard gewerkt en was het voor de leerlingen bíjna een dag als alle anderen. Fiona maakte nog een rondje langs de groepen om persoonlijk afscheid te nemen. Ze kreeg dikke knuffels van de leerlingen en allemaal losse bloemen die samen een mooi boeket vormden. Aan het eind van de ochtend stonden twee leerlingen stil te kijken naar de teamfoto aan de muur in de lerarenkamer. "Juf Fiona staat er nog wel op." Zei de één zachtjes tegen de ander. "Ja... We moeten hem nooit weg doen."

 

Afscheidslunch met collega's

Toen de schooldag voor de leerlingen voorbij was vierden de collega's van De Fakkel samen het afscheid van Fiona met een uitgebreide lunch, cadeautjes en mooie woorden. Zo was het een fijne, maar zeker ook een gekke dag voor iedereen - vooral voor juf Fiona.

 

Vaarwel Fiona

Met een mand vol bloemen en cadeautjes en een flinke bundel kunstwerken onder haar arm trok Fiona de deur van De Fakkel achter zich dicht. Dag juf Fiona, ontzettend bedankt voor álles wat je voor De Fakkel en onze leerlingen gedaan hebt. Het ga je goed!

 Nieuwsarchief